Risotto med svampe og kylling

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek Christensen

Risotto med svampe og kylling smager helt fantastisk, og denne klassiske italienske ret er faktisk slet ikke så svær at lave. Et sikkert hit på middagsbordet!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele meget fint. Svits det i olivenolien i en tykbundet gryde. Tilsæt de rå risottoris, og lad dem svitse med i 5-10 sekunder.
Tilsæt hvidvinen, og rør rundt i risene, til den er fordampet.
Tilsæt ca. 1 suppeøse kogende bouillon. Lad risene koge, og rør lidt af og til, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte 1 øsefuld bouillon ad gangen og lade risene koge under jævnlig omrøring, til væsken er opsuget. Gør fyldet klar imens.
Rens svampene, og skær eller pluk dem i mindre stykker. Rist dem i olien på en pande. Læg de ristede svampe på en tallerken, og krydr med salt og peber.
Brun kyllingefileterne på panden på begge sider. Skru ned for varmen, og lad dem stege ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Skær kyllingefileterne i tynde skiver eller tern. Skyl persillen, og hak den groft. Når risene har opsuget det meste af bouillonen, rører du halvdelen af svampene, kyllingekødet, persillen og høvlet parmesan i.
Smag risottoen omhyggeligt til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. mere bouillon, til konsistensen er meget blød. Risene må ikke være kogt helt ud, de skal stadig have lidt bid.
Anret først risottoen på tallerkenen, fordel dernæst resten af svampene, kyllingen og persillen oven på anretningerne, og drys med lidt ekstra høvlet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar