Risotto med grønkål og svampe
27. oktober 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Gør din risotto ekstra fyldig og mættende ved at røre stegte svampe og hakket grønkål i.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl timian, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og timian i 25 g smør på en dyb pande i 2 minutter.
Tilsæt risene, og lad dem stege i 2 minutter. Hæld vin på, imens du rører rundt, til det er fordampet. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, indtil risottoen begynder at få en passende konsistens. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på.
Skyl grønkålen, og fjern stilken i midten. Skær bladene i mindre stykker, ca. 2 x 2 cm. Steg grønkålen på en pande i olie i 2 minutter, så bladene falder lidt sammen. Vend kålen i risottoen.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Riv parmesan fint. Vend citronskal og parmesan i risottoen, og smag den til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg dem i 3 minutter på en pande med resten af smørret, og krydr med salt og peber. Vend champignonerne i risottoen.
Hak valnødderne groft, og skyl og hak persillen groft. Drys begge dele på toppen af risottoen lige før servering.
Tip!
Tilføj 1 håndfuld tørrede abrikoser til toppingen for en smule sødme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk