Risotto med grønkål og svampe

27. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Gør din risotto ekstra fyldig og mættende ved at røre stegte svampe og hakket grønkål i.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl timian, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og timian i 25 g smør på en dyb pande i 2 minutter.
Tilsæt risene, og lad dem stege i 2 minutter. Hæld vin på, imens du rører rundt, til det er fordampet. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, indtil risottoen begynder at få en passende konsistens. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på.
Skyl grønkålen, og fjern stilken i midten. Skær bladene i mindre stykker, ca. 2 x 2 cm. Steg grønkålen på en pande i olie i 2 minutter, så bladene falder lidt sammen. Vend kålen i risottoen.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Riv parmesan fint. Vend citronskal og parmesan i risottoen, og smag den til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg dem i 3 minutter på en pande med resten af smørret, og krydr med salt og peber. Vend champignonerne i risottoen.
Hak valnødderne groft, og skyl og hak persillen groft. Drys begge dele på toppen af risottoen lige før servering.

Tip!

Tilføj 1 håndfuld tørrede abrikoser til toppingen for en smule sødme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar