Risotto med svampe, asparges og spinat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Risotto smager skønt med fyld af svampe, asparges og spinat, og det er ikke svært at lave – det kræver blot, at man hele tiden rører i gryden og løbende tilsætter mere væde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløget. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Steg løget i olie og smør i en gryde, til det bliver klart.
Tilsæt champignoner, og steg, til de får farve. Tilsæt ris, og steg dem i nogle minutter under omrøring, til risene også bliver klare i farven.
Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden under omrøring. Tilsæt varm bouillon lidt ad gangen, og lad risene suge bouillonen til sig gradvist under konstant omrøring i 20-25 minutter, til risene er næsten møre, og konsistensen er cremet.
Skyl aspargesene, og bræk de nederste, træede ender af. Skær aspargesene i mindre stykker, og vend dem i gryden med risene.
Riv parmesan, og rør det i risottoen sammen med smør. Tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
Vend spinaten i risottoen lige før servering.
Servér risottoen straks, evt. drysset med lidt ekstra revet parmesan
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk