Risotto med rødløg, svampe og mascarpone
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den cremede risotto kan både serveres til hverdag og fest. Med mascarpone er den ekstra cremet - og endnu mere uimodståelig.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak rødløget fint. Skyl fenniklen. Skær bunden af, kassér den, og skær resten i små tern.
Steg rødløg og fennikel let i smør i en stor gryde i 2 minutter. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til den halve mængde.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden, til bouillonen er kogt ind. Fortsæt, indtil al bouillonen er brugt, og risottoen begynder at blive cremet. Det tager ca. 20 minutter.
Rør mascarpone og friskrevet parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber.
Rens eller børst svampene rene, helst uden brug af vand. Halvér evt. de største svampe.
Steg svampene i smør på en pande ved høj varme, til de bliver gyldne og får lidt farve. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Skyl og hak persillen. Servér den varme risotto i dybe tallerkener, og top med ristede svampe, persille og friskrevet parmesan.<br />
Tip!
Ønsker du ekstra svampesmag, kan du købe en blanding med risottoris tilsat tørrede Karl Johan-svampe. De fås i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk