Risotto med svampe og pancetta
6. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En helt klassisk italiensk risotto smager blødt og cremet af comfort food. I stedet for dyre risottoris er der her blot brugt almindelige grødris.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, til de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i gryden. Hak salvieblade, og lad dem svitse med – tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber.
Skyl grødris i en sigte, og vend dem sammen med løg og salvie i gryden. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe.
Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækket, og lad retten simre i 15-20 minutter, indtil risene er al dente og ikke helt udkogte.
Tænd ovnen på 175°. Fordel pancetta på en bageplade med bagepapir, og rist den sprød i ovnen i ca. 5 minutter.
Rør friskrevet parmesan i risottoen, og smag til. Vend svampene i, og pynt med sprødstegt pancetta og salvie. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk