Gulerodsbrud med solsikkekerner

30. oktober 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Friskbagte gulerodsboller kan gøre enhver morgen lidt bedre. Disse lækre boller er formet som rustikke brud, der kan brækkes fra hinanden og spises, præcis som de er – eller med et godt lag smør på!

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt lunkent vand og kærnemælk, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt sukker og kardemomme, og rør rundt igen. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, til den er glat.
Skær det bløde smør i tern, og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen, mens der æltes. Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. en smule ekstra hvedemel, hvis dejen er lidt klistret. Dæk skålen med et rent og fugtigt viskestykke, og lad den hæve lunt i 1 time.
Skræl og riv gulerødderne på den grove side af et rivejern.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud i fordybningen i dejen, og tilsæt de revne gulerødder og solsikkekerner.
Hak eller vend rundt i dejen med en spatel, så fyldet fordeles rundt i dejen. Fortsæt, til dejen er sammenhængende, men stadig våd og lidt ujævn.
Hak dejen ud i 8 stykker, og løft dem over på en bageplade med bagepapir. Dejen kan ikke formes til pæne boller, men bliver i stedet til rustikke brud. Lad gulerodsbruddene hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Bag gulerodsbruddene i ovnen i 15-18 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte. Afkøl bruddene på en rist, og servér dem lune evt. med koldt smør på.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar