Sandwichstykker med solsikkekerner og gulerod

4. september 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Hytteosten i dejen gør brødene ekstra bløde og saftige. Spis dem f.eks. til frokost eller morgenmad med tandsmør og ost.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt honning, olie og hytteost, og rør rundt.
Skræl og riv gulerødderne, og rør dem i dejen. Tilsæt solsikkekerner, havregryn, speltmel, hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, til den er glat og smidig, men stadig let klistret.
Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen ud i 12-14 aflange firkanter, og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl sandwichstykkerne med sammenpisket æg, og drys med solsikkekerner. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist, og servér dem med dit favoritfyld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar