Sandwichstykker med solsikkekerner og gulerod
4. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Hytteosten i dejen gør brødene ekstra bløde og saftige. Spis dem f.eks. til frokost eller morgenmad med tandsmør og ost.
Bemærk
Hævetid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt honning, olie og hytteost, og rør rundt.
Skræl og riv gulerødderne, og rør dem i dejen. Tilsæt solsikkekerner, havregryn, speltmel, hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, til den er glat og smidig, men stadig let klistret.
Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen ud i 12-14 aflange firkanter, og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl sandwichstykkerne med sammenpisket æg, og drys med solsikkekerner. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist, og servér dem med dit favoritfyld.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk