Nem squashkage med solsikkekerner
13. april 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En nem squashkage med solsikkekerner er en sikker vinder, når kagen skal med på udflugt, til klassens time eller ved andre lejligheder, hvor bagværket godt må være lidt praktisk og samtidig lækkert og saftigt.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Kageform, ca. 25 x 32 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Pisk æg med sukker og vaniljesukker til en luftig råhvid creme i en stor røreskål.
Riv squashen groft. Vend olie og revet squash i æggeblandingen.
Bland mel med natron, bagepulver, kanel og salt. Sigt blandingen i dejen, og vend rundt. Tilsæt solsikkekerner, og rør forsigtigt.
Fyld dejen i en bageform foret med bagepapir. Bag kagen på nederste rille i ovnen i 45-50 minutter.
Afkøl kagen, og skær den i firkantede stykker eller i skiver.
Tip!
Savner du lidt pynt? Giv kagen et lag hvid glasur med citronskal i, overtræk den med smeltet mørk chokolade, eller rør en hurtig flødeosttopping af 400 g flødeost naturel, 100 g flormelis, 4 tsk. citronsaft og godt med fintrevet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på svampet squashkage
Powered by Froala Editor