Speltbrød med solsikkekerner
17. juli 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Speltmel giver en dejlig smag til dit brød, som i denne opskrift er med abrikoser og solsikkekerner, så det får en lidt sødlig smag og derfor er særligt velegnet til ost og marmelade.
Bemærk
Hævetid i alt: 2½-10 timer.
Ingredienser
Udstyr
en hævekurv
Sådan gør du
Bland kærnemælk og vand med kanel, koriander, salt og honning. Rør gæren ud i blandingen. Pres saften af appelsinen.
Tilsæt abrikoser, solsikkekerner og appelsinsaft. Rør grahamsmelet i. Tilsæt det fine mel lidt ad gangen, til dejen er fugtig, men alligevel fast og sej.
Kom dejen i en meldrysset skål, og læg film over. Sæt den i køleskab i 4-8 timer, eller lad den hæve på køkkenbordet i ca. 1½ time.
Hæld dejen ud på bordet, og form et aflangt brød. Drys hævekurven godt med mel, og læg dejen i. Lad den hæve i 1-2 timer, til dejen når kanten.
Slå brødet ud på en plade, og rids det evt. på langs. Bag det på næstnederste rille i en 210° varm ovn i ca. 45 minutter. Køl brødet af på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk