Grydebrød med gulerod og solsikkekerner

13. september 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Bag et rigtig lækkert brød i gryde helt uden at ælte, det er så nemt og resultatet er fantastisk.

Bemærk
Hævetid: 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker og de 2 slags mel, og rør rundt med en grydeske.
Skræl og riv guleroden, og bland den i dejen. Dejen skal være meget lind og våd. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 12 timer, gerne natten over.
Sæt den tomme gryde i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme.
Tag gryden ud af ovnen, og drys solsikkekerner i bunden af den. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Fjern derefter låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter uden låg. Lad brødet hvile i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar