Grydebrød med gulerod og solsikkekerner
13. september 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Bag et rigtig lækkert brød i gryde helt uden at ælte, det er så nemt og resultatet er fantastisk.
Bemærk
Hævetid: 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker og de 2 slags mel, og rør rundt med en grydeske.
Skræl og riv guleroden, og bland den i dejen. Dejen skal være meget lind og våd. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 12 timer, gerne natten over.
Sæt den tomme gryde i ovnen. Tænd ovnen på 250°, og lad ovn og gryde blive brandvarme.
Tag gryden ud af ovnen, og drys solsikkekerner i bunden af den. Hæld den bløde dej ned i gryden oven på kernerne.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låget på. Fjern derefter låget, og bag brødet i yderligere 20 minutter uden låg. Lad brødet hvile i mindst 30 minutter, før det skæres i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk grydebrød opskrift
Powered by Froala Editor