Bradepandebrød med græskar- og solsikkekerner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bradepandebrød er praktisk at servere for gæster, fordi man kan lave dejen klar aftenen i forvejen og bage brødet næste dag, når det passer ind i dagens program.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer (gerne natten over). Bagetid: Ca. 25 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt honning og salt.
Tilsæt de 2 slags durummel, og rør dejen sammen med en elpisker med dejkroge eller på en røremaskine.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør videre i 6-8 minutter. Dejen skal stadig være lidt klistret.
Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen med et viskestykke. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 8 timer – gerne natten over.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir. Fordel dejen i bradepanden, og lav huller i den med en spise- eller strikkepind.
Dryp olie over dejen. Drys med lidt salt, græskarkerner og solsikkekerner.
Bag brødet i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter, til det er gyldent. Afkøl på en bagerist, skær det i lange trekanter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk