Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler
16. november 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når du lægger de blancherede bønner i isvand, bevarer de den flotte grønne farve og den gode sprødhed. Bland dem med kerner og mandler, så du får en ekstra sprød og lækker salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist solsikkekernerne på en meget varm pande uden fedtstof i 10-20 sekunder. Lad dem køle af i en skål.
Hæld ganske lidt olie på panden, og rist mandlerne, til de får lidt farve. Drys dem med salt, og lad dem køle af i en skål.
Bring en gryde med vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og læg dem i det kogende vand i ca. 20 sekunder.
Læg derefter bønnerne i en skål med isvand. Tør bønnerne grundigt.
Vend bønnerne med lidt olivenolie, de salte mandler og ristede solsikkekerner. Smag til med salt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på salte mandler