Eggs benedict med hollandaisesauce

24. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Eggs benedict er morgenmadsluksus på højeste niveau. Ved første blik kan den lækre morgenmad måske virke kompliceret, men både engelske muffins, pocherede æg og hollandaisesauce er nemmere at lave, end de fleste tror.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

Kageudstikker, Ø ca. 8 cm

Sådan gør du

Varm mælken i en gryde til 37°. Smuldr gæren i en røreskål, hæld mælken over, og rør gæren ud. Tilsæt honning, mel og salt. Skær smør i skiver, og tilsæt det. Ælt dejen sammen til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Hæld dejen ud på bordpladen. Rul den ud til ca. 1-1½ cm's tykkelse med en kagerulle. Brug et glas eller en kageudstikker, Ø ca. 8 cm, og stik cirkler ud. Pensl lidt vand på begge sider af dejcirklerne, vend dem i grahamsmel, og lad dem hæve tildækket i 45 minutter. Varm en teflonpande til medium varme, og bag brødet i ca. 6-8 minutter på hver side på panden.
Smelt smørret i en gryde på lav varme, så vallen bundfælder, og den øverste del af smørret er klart. Hæld smørret i en kande.
Skyl citronen, og riv citronskallen på et rivejern. Læg skallen til side. Pisk æggeblommer og 2 spsk. citronsaft sammen med et piskeris i en gryde ved lav varme, til det begynder at tykne. Det er vigtigt, at varmen er lav, for hvis æggene bliver varmet for meget op, bliver det grynet. Fjern gryden fra varmen, når blandingen er tyk.
Tilsæt det klarede smør et par dråber ad gangen, imens du pisker saucen sammen. Tilsæt ikke vallen i bunden af kanden. Smag saucen til med salt, peber og citronskal. Pisk lidt vand i saucen, hvis den er for tyk.
Steg bacon sprødt i en pande, og læg det på et stykke køkkenrulle, så fedtet drypper af. Skyl salaten, og skyl og hak purløgen. Flæk de engelske muffins på midten med en gaffel.
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet ikke længere koger. Skab en hvirvel i vandet ved at røre kraftigt i det med en ske. Slå 1 æg ud i en lille skål, og hæld det straks i vandet. Saml hviden rundt om ægget med en ske. Pochér ægget i ca. 4 minutter, og gentag processen med resten af æggene. Anret muffins med salat, bacon og pocherede æg. Hæld hollandaise over, og top med purløg.

Tip!

Har du et problem med, at saucen bliver for tynd? Det skyldes tit, at æggeblommerne ikke er pisket tykke nok i begyndelsen af processen. Er æggeblommerne ikke tykke, får saucen tynd konsistens.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar