Scotch Eggs – vagtelæg med laksefars
6. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De sprøde skotske æg er en delikatesse i Storbritannien, hvor de typisk laves med hønseæg og kødfars. I denne opskrift er det vagtelæg med laksefars, og det smager forrygende!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vagtelæggene i 3 minutter i en kasserolle, og læg dem direkte i koldt vand. Pil dem.
Blend laksen i en blender sammen med salt, til den føles sej i konsistensen.
Pil og hak løget, og blend det med i farsen sammen med halvdelen af de almindelige æg, ⅓ af melet og timianblade. Pisk den anden halvdel af de almindelige æg sammen i en skål.
Hæld resten af melet i en dyb tallerken, og rul vagtelæggene i det. Tag en lille kugle laksefars, bred den ud i hånden, og form den omkring 1 vagtelæg.
Gentag med resten af æggene. Vend de indpakkede æg i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
Dybsteg æggene i varm olie i 4-5 minutter, til de er flot gyldne.
Riv skallen af citronen fint. Rør yoghurt, mayonnaise og stenbiderrogn sammen. Smag til med salt, peber og citronskal. Servér som dip til æggene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk