Egg benedict med bacon og kål

Egg benedict er pocherede æg med flydende æggeblomme og hollandaisesauce. I denne opskrift er der også bacon og blancerede rosenkål – sådan en morgenmad vil de fleste sætte pris på!

Ingredienser

Sådan gør du

Pluk bladene af rosenkålene, og blanchér dem i kogende vand i en gryde i 1 minut. Læg dem herefter i isvand.
Riv skallen af citronen. Lad rosenkålsbladene dryppe af, og vend dem med fintrevet citronskal, olivenolie og salt og peber.
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet ikke længere koger. Skab en hvirvel i vandet ved at røre kraftigt i vandet med en ske.
Slå 1 æg ud i en lille skål, og hæld det straks i det ”hvirvlende” vand. Saml hviden rundt om ægget med en ske. Pochér ægget i 4-5 minutter, og gentag processen med resten af æggene.
Pisk æggeblommer sammen med citronsaft i en stor skål over vandbad, til blommerne er luftige og hvide.
Smelt og klar smørret (sigt bundfaldet fra),og hæld det smeltede smør i æggeblommerne lidt ad gangen under piskning. Fortsæt, til saucen har den ønskede konsistens.
Smag saucen til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Flæk de engelske muffins, og rist dem i ovnen. Steg bacon sprødt på en tør pande. Hak dild.
Anret de lune muffins med bacon, rosenkål og pocheret æg. Hæld hollandaise over, og top med dild.

Tip!

Du kan finde engelske muffins på brødhylden i supermarkedet, fx ”English muffins” af mærket Jalm&B.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar