Eggs Benedict på rugbrød
11. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En mere hverdagsegnet udgave af Eggs Benedict serveret på mættende rugbrød. Perfekt frokostret!
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle. Hæld det smeltede smør over i en lille skål, så vallen bliver i gryden og kan kasseres.
Bland æggeblommer, citronsaft og dijonsennep i en ren kasserolle. Pisk konstant, imens kasserollen står på lavt blus, indtil blandingen tykner. Hæld langsomt smør i saucen, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.
Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på en tallerken beklædt med køkkenrulle. Rist rugbrødet.
Top ristet rugbrød med pocherede æg, bacon og hollandaise. Pynt med ærteskud, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk