Æg royal

3. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Skal du forkæle dit brunchselskab, skal du sætte æg royal på bordet. Med stegt spinat, røget laks, pocheret æg og hjemmepisket hollandaisesauce er der dømt ægte morgenmadsluksus.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist brødet i olie på en pande, så det bliver gyldent.
Skyl spinaten, og steg den kort i smør på en pande, så den falder lidt sammen. Smag spinaten til med muskatnød, salt og peber.
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet ikke længere koger. Skab en hvirvel i vandet ved at røre kraftigt i vandet med en ske. Slå 1 æg ud i en lille skål, og hæld det straks i vandet. Saml hviden rundt om ægget med en ske. Pochér æggene i ca. 4 minutter.
Skyl og hak purløg.
Smelt smørret i en gryde på lav varme, så vallen bundfælder sig, og den øverste del af smørret er klart.
Skyl citronen, og riv citronskallen. Pisk æggeblommer og 1 spsk. citronsaft sammen med et piskeris i en gryde ved lav varme, til det begynder at tykne. Fjern gryden fra varmen.
Tilsæt smørret lidt ad gangen, imens du pisker saucen sammen. Smag saucen til med salt, peber og citronskal. Pisk lidt vand i saucen, hvis den er for tyk.
Servér brødet med spinat, pocheret æg, laks og hollandaisesauce. Drys purløg over ægget.

Tip!

Hvis du synes, det er besværligt at lave pocheret æg, kan du koge blødkogte æg, skære dem over og placere på toppen af brødet i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar