Scrambled eggs

12. august 2022 af .

Foto: Martin Tanggaard

Scrambled eggs er en nem og lækker morgenmad, som man aldrig bliver træt af.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg og mælk sammen med salt og peber i en skål
Varm en pande op og steg æggemassen i smør
Rør i æggene til æggemassen blivere stivere men stadig cremet

Tip!

Giv endelig ikke dine scrambled eggs for lang tid på panden - scrambled eggs skal være cremet og ikke tør

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Opskrift på cremede scrambled eggs

Scrambled eggs er en klassiker på weekendmorgener eller til brunchen. Det er nemt at lave, kræver meget få ingredienser, og så er der morgenmad på 10 minutter. Scrambled eggs fungerer fint alene, med grøntsager, brød eller som en del af en stor brunch.

Scrambled eggs i ovn

Skal du lave en stor portion scrambled eggs, kan du gange opskriften op, og så i stedet for at bøvle med mange pander, kan du tilberede dine æg i ovnen. Fremgangsmåden er lige så simpel som almindelige scrambled eggs.

Rør alle dine ingredienser sammen, smør et ovnfast fad med olie eller smør, og lad din æggemasse blive gennemstegt på 175 grader, og rør hver 5. minut indtil at æggene har den rigtige faste, men cremede, konsistens.

På den måde kan du nemt lave scrambled eggs til den helt store fødselsdagsbrunch, og gemme pladsen på komfuret til bacon, pølser eller hvad du ellers spiser til din brunch.

Scrambled eggs med creme fraiche

Har du ikke mælk? Så kan du sagtens bruge et andet mejeriprodukt. F.eks. kan du bruge creme fraiche, hytteost eller en neutral skyr. Det bliver dejlig cremet, lige meget hvilken af delene du bruger.

Opgradér dine scrambled eggs om morgenen

Har du to minutter ekstra? Så skal du prøve at opgradere dine scrambled eggs. Her er et par forslag som gør dine æg lige dét mere lækker, uden du skal ud i den helt store brunch:

  • Hak en god slat purløg. Kom en smule med når du steger æggene og kom resten frisk ovenpå.
  • Udover at stege dine æg i smør, bliver de også ekstra smagfulde og cremede, hvis du putter en teskefuld smør ned i æggene når de begynder at stivne.
  • Steg skriver af champignon på panden inden du laver dine æg, så får du lidt tilbehør, og æggene får smag fra svampene.
  • Rist en skive rugbrød eller franskbrød til med smør, så har du den perfekte (og hurtige) morgenmad.
  • Der er meget delte meninger om hvorvidt ketchup hører til ved æg. Men hvis du er til det, så giver det lige dine scrambled eggs et nøk op.

Tip: Spis dine scrambled eggs med champignon og ristet brød.

Scrambled eggs tilbehør til brunch

Lad dine scrambled eggs være en del af en større brunch. F.eks. kan du stege bacon og pølser på en pande, og dernæst lade dine scrambled eggs tage eftervarmen – så får de også smag fra bacon og pølser. Mangler du inspiration til andet tilbehør? Så er der her forslag til, hvad du kan spise til dine scrambled eggs:

  • Forskellige friske grøntsager
  • Halve stegte tomater med salt og peber
  • Friske urter, f.eks. purløg og persille
  • Hjemmelavet ketchup, f.eks. vores lækre opskrift på ketchup
  • Undgå æggeskaller I æggemassen

Vi kender det alle. Når man lige har slået fire æg ud, og så det sidste æg tager en skal med ned i massen – og så er det bare svært at få fat i den ene lille skal i mængden af æg. Undgå æggeskaller dine scrambled eggs, ved at knække ét æg ud af gangen i et glas, som du så hælder over i skålen.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar