De bedste finskbrød med sukker
20. juni 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Columbus Leth
Finskbrød bliver bagt i mange hjem, når julen nærmer sig. Her får du en god opskrift på finskbrød med en sød topping. De vil med garanti vække glæde hos både store og små.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr melet sammen med det kolde smør. Rør æggeblomme og sukker sammen, og hæld det i smørblandingen. Ælt dejen sammen med let hånd, og rul den ud i fingertykke stænger. Klem dem lidt flade, så de er ca. 4 mm tykke.
Skær dem i stykker på ca. 2,5 cm. Pensl stængerne med æggehvide, og drys med perlesukker.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Småkagerne hæver lidt, så de skal placeres med lidt afstand imellem.
Bag finskbrødene midt i ovnen i 12-15 minutter ved 200° varmluft.
Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk