De bedste finskbrød med sukker

25. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Finskbrød bliver bagt i mange hjem, når julen nærmer sig. Her får du en god opskrift på finskbrød med en sød topping. De vil med garanti vække glæde hos både store og små.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr melet sammen med det kolde smør. Rør æggeblomme og sukker sammen, og hæld det i smørblandingen. Ælt dejen sammen med let hånd, og rul den ud i fingertykke stænger. Klem dem lidt flade, så de er ca. 4 mm tykke.
Skær dem i stykker på ca. 2,5 cm. Pensl stængerne med æggehvide, og drys med perlesukker.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Småkagerne hæver lidt, så de skal placeres med lidt afstand imellem.
Bag finskbrødene midt i ovnen i 12-15 minutter ved 200° varmluft.
Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sprøde finskbrød med sød og knasende topping er en klassiker på småkagefadet. Den lille småkage er formentlig af dansk og ikke finsk oprindelse, men godt smager den i hvert fald.

Traditionelt drysses finskbrød med perlesukker og hakkede mandler. Du kan vælge at riste mandlerne på en pande først. Det giver en lækker smag til småkagerne, men også et lidt mørkere look. Har du små julebagere med i køkkenet, kan I drysse nogle af finskbrødene med hakkede julestokke eller perlesukker indfarvet med frugtfarve.

Tips til småkagebagning

  • Brug kun de bedste råvarer, når du bager finskbrød, så står indholdet mål med anstrengelserne.
  • Småkagedej skal kun samles med let hånd, ikke æltes.
  • Forsvarligt indpakket småkagedej kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger.
  • Småkagedej kan også fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
  • Lad de færdigbagte finskbrød køle helt af på en bagerist, og opbevar kagerne i en lufttæt beholder. Læg evt. et stykke bagepapir mellem kagedåsen og låget, hvis du er i tvivl, om det slutter helt tæt.

Prøv at toppe dine finskbrød med hakkede julestokke.

Prøv også: Svenske chokoladebrød 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar