De bedste finskbrød med sukker
Foto: Columbus Leth
Finskbrød bliver bagt i mange hjem, når julen nærmer sig. Her får du en god opskrift på finskbrød med en sød topping. De vil med garanti vække glæde hos både store og små.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sprøde finskbrød med sød og knasende topping er en klassiker på småkagefadet. Den lille småkage er formentlig af dansk og ikke finsk oprindelse, men godt smager den i hvert fald.
Traditionelt drysses finskbrød med perlesukker og hakkede mandler. Du kan vælge at riste mandlerne på en pande først. Det giver en lækker smag til småkagerne, men også et lidt mørkere look. Har du små julebagere med i køkkenet, kan I drysse nogle af finskbrødene med hakkede julestokke eller perlesukker indfarvet med frugtfarve.
Tips til småkagebagning
- Brug kun de bedste råvarer, når du bager finskbrød, så står indholdet mål med anstrengelserne.
- Småkagedej skal kun samles med let hånd, ikke æltes.
- Forsvarligt indpakket småkagedej kan holde sig i køleskabet i 1-2 uger.
- Småkagedej kan også fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
- Lad de færdigbagte finskbrød køle helt af på en bagerist, og opbevar kagerne i en lufttæt beholder. Læg evt. et stykke bagepapir mellem kagedåsen og låget, hvis du er i tvivl, om det slutter helt tæt.
Prøv at toppe dine finskbrød med hakkede julestokke.
Prøv også: Svenske chokoladebrød
Powered by Froala Editor