Banh mi med rejer
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Banh mi er en vietnamesisk sandwich – her fyldt med rejer og sprøde grøntsager. Det smager vanvittigt godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skyl agurken, og skær den i tynde strimler.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Rens chilien, og skær den i tynde skiver.
Skær baguetterne halvt over, og flæk dem. Varm dem i ovnen eller på en brødrister.
Steg tigerrejerne på en tør pande i 2 minutter, til de har taget lidt farve.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Pres saften af limefrugterne.
Rør limesaften sammen med fiskesauce, sukker, vand, løg, hvidløg og chili.
Top bundstykkerne af baguetterne med strimler af gulerod og agurk. Fordel rejerne ovenpå sammen med skiver af løg og chili.
Slut af med et par skefulde dressing og frisk koriander, og læg topstykkerne af baguetterne på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk