Finskbrød med mandler
1. november 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Smørbagte finskbrød med knasende topping er en klassiker på kagefadet. Snup en, to eller endnu flere, når kalenderen viser december.
Bemærk
Køletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel, sukker og vaniljesukker.
Saml det til en jævn dej uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud i fingertykke stænger. Skær stængerne i stykker på ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æggehvide og vand sammen, og pensl stængerne.
Hak mandlerne. Drys med perlesukker og mandler.
Bag finskbrødene i ovnen i ca. 12 minutter.
Tip!
Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på finskbrød