Finskbrød med lakrids
9. december 2017
af
Mai Knauer.
Foto: Line Thit Klein
Lakrids giver de sprøde finskbrød en dyb og lækker smag. Småkagerne er også toppet med hakkede mandler, der tilføjer ekstra knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og bland det med mel og sukker i en foodprocessor.
Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Tag dejen ud, tril den til pølser på tykkelse med en tommelfinger, og skær dem i 3-4 cm lange stykker.
Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æg og vand sammen, og pensl kagerne med æggeblandingen.
Hak mandlerne, og bland dem sammen med perlesukker og lakridspulver, og drys det på kagerne.
Bag finskbrødene i ovnen på 200° i 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist, inden de lægges i kagedåser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassiske finskbrød