Svenske chokoladebrød

21. september 2021 af .

Foto: Sanna Peurakoski og Arto Vuohelainen

De skråt skårne chokoladebrød er sprøde udenpå og lidt bløde indeni. Servér dem til en kop kakao eller et glas iskold mælk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Bland alle ingredienser i en foodprocessor, eller pisk dem sammen med en elpisker.
Del dejen i 6 lige store dele, og rul dem til stænger. Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk stængerne let flade med fingrene.
Bag kagestængerne i ovnen i ca. 15 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle let af på bagepladen. Skær de<br /> bagte stænger i tykke skiver på skrå, mens de stadig er lune og nemme at skære i.
Smelt mørk eller hvid chokolade over vandbad, og pynt småkagerne med striber af<br /> chokolade. Drys evt. med små chokoladekugler eller krymmel, før chokoladen størkner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til svenske chokoladebrød

Frys dejen: Du kan sagtens fryse en ubagt omgang småkagedej ned. Lav småkagedejen færdig, og rul den stramt sammen i husholdningsfilm. Frys den ned, og tag den op igen, når de skal bruges.

Bag ved almindelig ovnvarme: Det er en god idé at bruge almindelig ovnvarme, når du bager småkager. Med varmluft risikerer du, at sukkeret i småkagerne ikke karamelliserer på samme måde, og det er karamelliseringen, der sikrer sprødhed.

Bevar sprødheden: Tag de bagte småkager af bagepladen, lige når de kommer ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist. Opbevar chokoladebrødene i en lufttæt kagedåse.

Se også: Amerikanske chocolate chip cookies

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar