Biksemad med spejlæg og svinekam

Gammeldags biksemad med spejlæg og stegt svinekam – det er nem hverdagsmad, der smager helt fantastisk!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær de kogte kartofler i ret små tern. Skær kødet i tilsvarende små tern.
Pil skalotteløget, og snit det fint. Steg løget let i olivenolie på en stor pande, til det er klart og næsten gennemsigtigt.
Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege med, til de er brune og sprøde.
Vend kødet med kartofler og løg på panden, og varm biksemaden godt igennem.
Steg spejlæg i lidt olie på en anden pande. Servér dem til biksemaden sammen med ketchup, worcesterchiresauce og evt. et drys hakket persille.

Tip!

Det er bedst at bruge kogte, kolde kartofler fra dagen før, når man laver biksemad. Så er kartoflerne mere faste og smuldrer ikke på panden. Spejlæggene kan evt. steges på begge sider, så blommen bliver mere fast. Du kan sagtens bruge andet stegt kød til biksemaden end svinekam – fx en rest oksesteg, bøf eller kotelet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar