Luksusbiksemad med spejlæg

Selv om der ikke gemmer sig rester til formålet i køleskabet, kan man jo godt få lyst til biksemad.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og gyldne.
Skær koteletterne i tern, og steg dem i halvdelen af smørret på en pande, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Læg dem til side på en tallerken.
Pil og hak løget. Steg det i resten af smørret på en pande, til det er klart.
Tilsæt de bagte kartoffel- og gulerodstern samt koteletterne, og lad det stege et par minutter. Smag til med salt, peber og Worcestershiresauce.
Læg biksemaden over i et serveringsfad, og steg spejlæg på panden.
Skyl og pluk persille. Servér biksemaden med syltede rødbeder og persille.

Tip!

Erstat svinekoteletterne med en udskæring af oksekød, der kan lynsteges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar