Luksusbiksemad med spejlæg
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Selv om der ikke gemmer sig rester til formålet i køleskabet, kan man jo godt få lyst til biksemad.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og gyldne.
Skær koteletterne i tern, og steg dem i halvdelen af smørret på en pande, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Læg dem til side på en tallerken.
Pil og hak løget. Steg det i resten af smørret på en pande, til det er klart.
Tilsæt de bagte kartoffel- og gulerodstern samt koteletterne, og lad det stege et par minutter. Smag til med salt, peber og Worcestershiresauce.
Læg biksemaden over i et serveringsfad, og steg spejlæg på panden.
Skyl og pluk persille. Servér biksemaden med syltede rødbeder og persille.
Tip!
Erstat svinekoteletterne med en udskæring af oksekød, der kan lynsteges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på biksemad med flæskesteg
Powered by Froala Editor