Biksemad med julens rester
30. december 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Stine Christiansen
Når den sidste pakke under træet er fjernet, gemmer der sig heldigvis stadig gaver i køleskabet. Brug resterne af julemaden fornuftigt, og giv nyt liv til både kød og tilbehør med en god gang biksemad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kød og kartofler i grove, mundrette stykker.
Pil og hak løg. Steg dem i smør ved middel varme på en pande med høje kanter, til de er bløde og møre, men ikke har taget farve.
Læg kød og kartofler på panden. Steg i 5-10 minutter, så kartoflerne har fået lidt stegeskorpe. Vend rundt undervejs.
Rør andesauce og rødkål i, og steg videre i nogle minutter, til retten er sammenhængende og varm. Smag til med salt og peber
Spejl æggene på en varm pande i lidt olie ved høj varme.
Servér retten med ketchup og sennep, og spis ristet rugbrød eller flute til
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk