Biksemad med spejlæg

27. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Biksemad er alletiders anledning til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, så brug gerne andre grove grøntsager, end dem vi foreslår i opskriften her. Har du en rest kød, så smid også den med på panden.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg, og hak det fint.
Skræl kartofler, gulerødder og pastinak. Skær dem i små tern på ca. 1 x 1 cm.
Sautér løg, kartofler, gulerødder og pastinak ved middel varme i olivenolie på en pande med høje kanter i ca. 10 minutter, til det hele er mørt. Omrør jævnligt.
Del blomkål i buketter, skyl dem, og lad dem afdryppe i en sigte. Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver.
Vend blomkål og hvidløg på panden, og lad det stege med i et par minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og tør purløg.
Skær rugbrød i bjælker. Rist dem på en brødrister, og spejl æggene i olivenolie på en pande ved middel varme lige inden servering.
Spis biksemaden sammen med ristet rugbrød, spejlæg, syltede rødbeder, lidt ketchup og klippet purløg på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar