Biksemad med spejlæg
27. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Biksemad er alletiders anledning til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, så brug gerne andre grove grøntsager, end dem vi foreslår i opskriften her. Har du en rest kød, så smid også den med på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og hak det fint.
Skræl kartofler, gulerødder og pastinak. Skær dem i små tern på ca. 1 x 1 cm.
Sautér løg, kartofler, gulerødder og pastinak ved middel varme i olivenolie på en pande med høje kanter i ca. 10 minutter, til det hele er mørt. Omrør jævnligt.
Del blomkål i buketter, skyl dem, og lad dem afdryppe i en sigte. Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver.
Vend blomkål og hvidløg på panden, og lad det stege med i et par minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og tør purløg.
Skær rugbrød i bjælker. Rist dem på en brødrister, og spejl æggene i olivenolie på en pande ved middel varme lige inden servering.
Spis biksemaden sammen med ristet rugbrød, spejlæg, syltede rødbeder, lidt ketchup og klippet purløg på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på biksemad
Powered by Froala Editor