Roastbeef med søde kartofler

Rosastegt roastbeef med hjemmelavede fritter og pesto – det er hyggemad, som man sagtens kan servere på en helt almindelig onsdag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º varmluft. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde bjælker. Vend dem med olie, salt og peber.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er møre.
Krydr roastbeefen med salt og peber, og brun den godt på alle sider i smør og olie i en gryde.
Læg den i et ovnfad, og steg den i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter. Brug et stegetermometer: Roastbeefen er færdig, når den har en centrumtemperatur på 62º.
Tag roastbeefen ud af ovnen, pak den ind i alufolie, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
Skyl persillen, og fjern de groveste stilke. Læg persillen i en blender/foodprocessor sammen med nødder og parmesan.
Blend, til ingredienserne er findelte, og tilsæt så olie lidt ad gangen, mens du blender videre.
Fortsæt med at tilsætte olie, til pestoen har den ønskede konsistens. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Skær halvdelen af roastbeefen i skiver. Drys dem med parmesan og fintrevet citronskal, og servér med kartoffelfritter og persillepesto.

Tip!

Hvis du vil have kødet mere gennemstegt, skal du stege det i ovnen i 5-10 minutter længere, til centrumtemperaturen er 68º.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft