Fyldte søde kartofler

Fyldte søde kartofler serveres her sammen med en frisk og spicy salat. Hvis du dropper baconen, har du en nem vegetarret.

Bemærk
Bagetid: I alt 70 minutter + afkøling af kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 220°. Skyl kartoflerne, og prik huller i skallen på begge sidder med en gaffel. Læg kartoflerne i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er bløde og møre indeni. Tag kartoflerne ud, og lad dem køle helt af.
Skær alle kartoflerne over på langs med en skarp kniv. Brug en ske til at skrabe kødet ud af de søde kartofler, og læg det i en skål. Der skal være lidt kartoffel tilbage i skallen, så den ikke bliver for tynd. Skru ovnen ned på 200°.
Læg de tomme kartofler tilbage i fadet med skallen opad. Pensl skallerne med lidt olivenolie, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Tag skallerne ud af ovnen, og vend dem rundt igen.
Rør kartoffelmosen med mælk, muskatnød, salt og peber. Læg fyldet tilbage i skallerne med en spiseske, og fordel mozzarella og parmesan på toppen.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 15 minutter, indtil osten smelter og bliver gylden på toppen.
Skræl gulerødderne. Skær dem i papirtynde strimler på langs med en skrællekniv eller et mandolinjern. Læg gulerodsstrimlerne i en skål.
Hak pistacienødderne groft. Rens chilien, fjern kernerne og de hvide vægge, og skær chilien i tynde skiver. Drys hakkede nødder og chiliskiver over gulerodssalaten.
Pres saften af citronen, og rør den sammen med olivenolie i en lille skål. Krydr dressingen med salt og peber. Hæld den over salaten, og vend forsigtigt rundt.
Steg baconstykkerne sprøde i lidt olie på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pynt de bagte kartofler med bacon, cremfraiche og et drys finthakket purløg. Servér straks sammen med salaten.

Tip!

Vælg søde kartofler, som ser pæne ud i skindet og formen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar