Fiskegratin med søde kartofler

11. april 2022 af .

Foto: Ditte Ingemann

Saml årstidens råvarer i et ovnfad, og lad ovnen klare resten.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Hæld lidt vand i bunden af en gryde. Bring vandet i kog. Fordel de søde kartofler i en dampindsats eller si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på, og lad de søde kartofler dampe, til de er møre.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Fordel begge dele i et ovnfad sammen med de dampede søde kartofler.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær kulmulefileterne i grove stykker, og fordel dem i ovnfadet.
Riv osten groft. Skyl og riv citronen fint. Skyl og hak rosmarinen fint.
Pisk fløde sammen med rosmarin, citronskal, ost, salt og peber, og hæld det over kulmulefileten og grøntsagerne i ovnfadet.
Bag gratinen i ovnen i ca. 20 minutter. Servér evt. retten med grøn salat eller et godt brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar