Fiskegratin med søde kartofler
11. april 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Saml årstidens råvarer i et ovnfad, og lad ovnen klare resten.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Hæld lidt vand i bunden af en gryde. Bring vandet i kog. Fordel de søde kartofler i en dampindsats eller si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på, og lad de søde kartofler dampe, til de er møre.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Fordel begge dele i et ovnfad sammen med de dampede søde kartofler.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær kulmulefileterne i grove stykker, og fordel dem i ovnfadet.
Riv osten groft. Skyl og riv citronen fint. Skyl og hak rosmarinen fint.
Pisk fløde sammen med rosmarin, citronskal, ost, salt og peber, og hæld det over kulmulefileten og grøntsagerne i ovnfadet.
Bag gratinen i ovnen i ca. 20 minutter. Servér evt. retten med grøn salat eller et godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk