Hjemmelavet remoulade
Foto: Betina Hastoft
Remoulade smager skønt til roastbeef og stegt rødspætte. I den her hjemmelavede udgave gemmer sig desuden gode grøntsager, der giver masser af bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du den bedste remoulade
Måske er du vant til at hive remoulade ned fra hylden i supermarkedet, men den er faktisk overraskende nem at lave selv. Og så smager den bare endnu bedre hjemmelavet!
Hvad er der i remoulade?
En remoulade skal være tilpas fed, syrlig og knasende. Men hvad er det lige, der gør en remoulade det?
Remoulade består af mayonnaise, grøntsager og krydderier. Mayoen giver fedme, grøntsagerne giver sprødhed og syre, og krydderierne giver den velkendte smag og farve. Remoulade har nemlig sin gule farve fra karry og/eller gurkemeje.
Kan mayoen laves selv?
I denne nemme opskrift bruges blot en færdiglavet mayo, men du kan sagtens røre din mayo selv. Rør æggeblommer med lidt sennep, eddike og salt, og tilsæt så olie lidt ad gangen. Du kan evt. gøre det nemt med en stavblender.
Kan remoulade laves vegansk?
Ønsker du en vegansk remoulade, kan du bruge en vegansk mayo, som fås i de fleste supermarkeder. Resten af ingredienserne er veganske.