Hjemmelavet remoulade

13. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Remoulade smager skønt til roastbeef og stegt rødspætte. I den her hjemmelavede udgave gemmer sig desuden gode grøntsager, der giver masser af bid.

Ingredienser

Sådan gør du

Afdryp cornichoner og kapers, og hak dem fint.
Skræl guleroden. Riv gulerod og blomkål groft, og hak dem evt. et par gange.
Rør mayonnaise med sennep, karry og gurkemeje. Tilsæt cornichoner, kapers, grøntsager og finthakket persille.
Smag remouladen til med eddike, sukker, salt og peber.
Servér evt. til smørrebrød med roastbeef, ristet torskerogn eller til en stegt rødspætte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste remoulade

Måske er du vant til at hive remoulade ned fra hylden i supermarkedet, men den er faktisk overraskende nem at lave selv. Og så smager den bare endnu bedre hjemmelavet!

Hvad er der i remoulade?

En remoulade skal være tilpas fed, syrlig og knasende. Men hvad er det lige, der gør en remoulade det?

Remoulade består af mayonnaise, grøntsager og krydderier. Mayoen giver fedme, grøntsagerne giver sprødhed og syre, og krydderierne giver den velkendte smag og farve. Remoulade har nemlig sin gule farve fra karry og/eller gurkemeje.

Kan mayoen laves selv?

I denne nemme opskrift bruges blot en færdiglavet mayo, men du kan sagtens røre din mayo selv. Rør æggeblommer med lidt sennep, eddike og salt, og tilsæt så olie lidt ad gangen. Du kan evt. gøre det nemt med en stavblender.

Kan remoulade laves vegansk?

Ønsker du en vegansk remoulade, kan du bruge en vegansk mayo, som fås i de fleste supermarkeder. Resten af ingredienserne er veganske.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar