Hjemmelavet remoulade

Remoulade smager skønt til roastbeef og stegt rødspætte. I den her opskrift på hjemmelavet remoulade gemmer sig desuden gode grøntsager, der giver masser af bid og smag.

Hjemmelavet remoulade
0-30 min.

(5)

July 5, 2022 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

glas

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Derfor elsker vi hjemmelavet remoulade

Remoulade er en af de mest velkendte og spiste dyppelser i de danske husstande, og med dens skønne smag og konsistens kan vi godt forstå hvorfor. Den kan nemlig spises til et hav af forskellige retter, og så kan den laves med nøjagtigt de ingredienser, du foretrækker. Vi spiser ofte remoulade til roastbeef, hot dog, fiskefilet og fiskefrikadeller, men det er også i høj kurs at nyde både burger og pomfritter til den gule dyppelse. 

Måske er du vant til at købe remoulade i dit lokale supermarked, men den er faktisk overraskende nem at lave selv – og så smager hjemmelavet remoulade bare bedre! Derfor giver vi dig her vores bedste tips og tricks til sidens remoulade-opskrift og inspirerer til, hvordan du kan opgradere den!

Hvad består remoulade egentlig af?

Du har helt sikkert spist remoulade før, men ved du egentlig, hvad den består af? Det er faktisk meget simpelt: remouladens base består af mayonnaise, som er tilsat grøntsager og krydderier. Det er krydderier som gurkemeje og karry, der oftest anvendes, og det er disse, som giver remouladen sin smukke gule farve. Nogle remoulader er meget gule, mens andre er mere hvide, og det skyldes helt naturligt mængden af krydderi. 

Man siger, at en hjemmelavet remoulade skal være den perfekte kombination af fed, syrlig og knasende. I denne remoulade-opskrift er det cornichoner, kapers, gulerod og blomkål, der giver syre og konsistens til den fede mayonnaise, men foretrækker du andre grøntsager, kan du nemt skifte dem ud. 

Udover de mest hovedsagelige ingredienser tilsættes også sennep, kruspersille, hvidvinseddike, sukker, salt og peber i denne remoulade-opskrift, hvilket især giver smag til den neutrale mayonnaise. Smag dig frem, og find dine egne favoritmængder og -smagsgivere!

Opgradér remoulade-opskriften med hjemmelavet mayonnaise

I denne remoulade-opskrift skal du blot finde mayonnaisen frem fra køleskabet, og det er da også den nemmeste og hurtigste genvej til at lave remoulade. Men vil du skrue op for gastro-niveauet, kan du lave din egen hjemmelavede mayonnaise. Mange vil mene, at det lyder avanceret, men har du først prøvet det et par gange, kan du (næsten) gøre det i søvne. Følg opskriften på hjemmelavet mayonnaise, som kan laves på bare 2 minutter!

Fin eller grov remoulade?

Der er delte meninger om, hvorvidt en remoulade skal være grov eller fin. I denne remoulade-opskrift er grøntsagerne blot hakkede, men foretrækker du din remoulade helt fin, kan du, efter at have kommet grøntsagerne ned til mayonnaisen (mellem step 3 og 4),finde en stavblender frem og blende det hele sammen til en finere masse. 

Kan jeg lave vegansk remoulade?

Lige udover mayonnaisen i denne remoulade-opskrift er alle ingredienser veganske. Det betyder dog ikke, at du ikke kan lave en vegansk remoulade, for du kan sagtens købe vegansk mayonnaise i dit supermarked. Erstat blot opskriftens klassiske mayonnaise med en vegansk én, og du er good to go!

Det kan du også komme i din remoulade-opskrift

Udover remoulade-opskriftens grøntsager kan du (næsten) komme hvad som helst i! Se en række forslag herunder:

  • Æble
  • Purløg
  • Dild
  • Kørvel
  • Karse
  • Løg
  • Spidskommen
  • Syltede rødløg
  • Asparges
  • Chili
  • Fennikel
  • Selleri
  • Persillerod

Det kan du spise hjemmelavet remoulade til

Udover det mest oplagte - f.eks. fiskefrikadeller, fiskefilet og roastbeef - kan du nyde din remoulade til fish and chips, fiskepinde og friturestegte rejer. Ja, generelt er remoulade bare dejlig sammen med fisk – og specielt den friterede slags. Derudover går remoulade godt til en god hakkebøf, hvad enten den er i en burger eller nydes for sig, og glem heller ej remouladen til grillbuffeten, når der er pølser, hot dogs og steaks på menuen! 

Måske du også kan li'