Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkagen er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil til den svampede kagebund.

Bemærk:Ovntid: Ca. 55 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200º. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker.
2Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.
3Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm’s længde.
4Fordel dem oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og afkøl let.
5Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen.
6Tilsæt derefter det sidste sukker, og pisk æggehviderne helt stive.
7Fordel marengsmassen oven på rabarberkagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.

Tip!

I stedet for rabarber kan kagen laves med blommer, æbler eller pærer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth