Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkagen er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil til den svampede kagebund.

Bemærk: Ovntid: Ca. 55 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 200º. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker.
2 Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.
3 Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm’s længde.
4 Fordel dem oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og afkøl let.
5 Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen.
6 Tilsæt derefter det sidste sukker, og pisk æggehviderne helt stive.
7 Fordel marengsmassen oven på rabarberkagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.

Tip!

I stedet for rabarber kan kagen laves med blommer, æbler eller pærer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth