Rabarberkage med banan og marcipan
12. april 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
De danske rabarber er et sikkert forårstegn, og du kan faktisk få dem helt frem til sensommer. Her er de i en skøn kage med marcipan og banan, der sammen giver en dejlig sødme.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande eller fad, 25 x 30 cm
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Skær marcipanen ud i små stykker.
Mos bananerne sammen med marcipan til en grov kompot. Pisk smør, sukker og farin hvidt og luftigt.
Rør æggene i ét ad gangen, og tilsæt banan-marcipan-massen sammen med yoghurt. Rør godt.
Bland mel og natron sammen, og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt med en dejskraber til en ensartet dej.
Smør fadet, og drys det med sukker. Fordel kagemassen jævnt i fadet, og dæk med rabarberstykker. Drys med sukker.
Bag kagen i en 175° varm ovn i 40-50 minutter. Tjek med en spids kniv eller strikkepind, om kagen er færdig – der må ikke hænge dej ved.
Afkøl kagen til stuetemperatur, og servér med vaniljeis.
Tip!
Kan du ikke lige få fat på friske rabarber, kan du bruge frosne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Vores lækre smovsede bananbrød