Rabarberkompot

18. oktober 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Klassisk opskrift på rabarberkompot med vanilje, der kan bruges i både det søde og salte køkken. Servér den smukke røde kompot som tilbehør til grydestegt kylling, på ostebordet, i kager eller som topping på morgenmaden.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og citronsaft i en gryde ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt.
Hæld kompotten på skoldede glas, og opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Rabarberkompot med vanilje er en skøn forårsklassiker, som kan bruges allround i køkkenet. Servér kompotten til grydestegt kylling med nye kartofler og mormorsalat, brug den som fyld i kager og desserter, som topping på yoghurt og grød eller som sødt tilbehør til ost og kiks.  

Tips til opskriften på rabarberkompot

  • Farven på din kompot afhænger af, hvilken rabarbersort du bruger. Vinrabarber giver typisk en smuk rød farve, hvorimod de grønlige og kraftigere rabarberstængler giver en mere brunlig kompot. Smagen er dog den samme.
  • Opbevar din rabarberkompot på køl i skoldede glas. Holdbarheden er 1-2 uger. Du kan også sagtens fryse din rabarberkompot.
  • Du kan både bruge friske og frosne rabarber til rabarberkompot.
  • Du kan smagsætte din rabarberkompot, som du har lyst. Prøv f.eks. med frisk ingefær, stjerneanis, chili, jordbær eller æble.

Prøv også opskriften på råsyltede rabarber med vanilje

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar