Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der både byder på en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i såvel sød som syrlig retning.

Bemærk
Bagetid: I alt 75 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter
en sprøjtepose med stjerneformet tylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberstilkene. Skær dem i 3 cm lange stykker, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Vend dem med sukker.
Dæk bradepanden til først med et lag bagepapir og dernæst med alufolie. Bag rabarberne i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre. Afkøl rabarberkompotten.
Skru ovnen ned på 160°. Riv marcipanen groft på et rivejern. Smelt smør ved svag varme. Pisk marcipan sammen med sukker, æg, vand, bagepulver og mel. Brug en røremaskine eller en elpisker. Tilsæt det smeltede smør.
Fordel massen i en springform foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast.
Løsn kanten af springformen, men lad kagen blive i formen, mens du lader den køle af på en bagerist.
Fordel den afkølede rabarberkompot i et jævnt lag oven på den afkølede kage.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og pisk flormelis i lidt ad gangen. Massen skal være helt stiv.
Fyld marengsmassen i sprøjteposen. Sæt små marengstoppe rundt på hele kagen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til marengstoppene er gyldne. Afkøl kagen, før du tager den ud af formen.

Tip!

Den karakterfulde, syrlige kage er også god uden marengstoppene, så hvis du vil spare tid, kan du bage kagen i 35 minutter under trin 4 i opskriften og springe trin 7 og 8 over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar