Små rabarberkager
13. juli 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
De små, fine formkager er med bagte rabarber og brunet smør, der giver en dybere og mere intens smag, som også træder igennem i de færdige kager.
Ingredienser
Udstyr
10 små forme, ca. 8 x 10 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 8 cm.
Læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker, vand og flækket vaniljestang. Bag dem i ovnen i 15-18 minutter. Lad rabarberne afkøle. Gem lagen til servering.
Smelt smørret i en tykbundet gryde i ca. 2-3 minutter, til det bruner. Hæld smørret i en skål.
Bland mandelmel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en anden skål.
Lav en fordybning i midten, og hæld æggehviderne i fordybningen sammen med det brunede smør og fintrevet citronskal. Pisk det hele godt sammen.
Smør formene, læg evt. bagepapir i, og fyld dejen i formene.
Læg 2-3 stykker bagt rabarber på hver, og drys lidt sukker over. Bag kagerne i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.
Brug en kniv til at løsne kagerne i kanterne, lige når de er kommet ud af ovnen.
Lad kagerne afkøle helt på en bagerist. Servér kagerne med resten af rabarberne og lagen til.
Tip!
Server evt. 1 kugle vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem rabarberkage i bradepande
Powered by Froala Editor