Små rabarberkager

De små, fine formkager er med bagte rabarber og brunet smør, der giver en dybere og mere intens smag, som også træder igennem i de færdige kager.

Ingredienser

Udstyr

10 små forme, ca. 8 x 10 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 8 cm.
Læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker, vand og flækket vaniljestang. Bag dem i ovnen i 15-18 minutter. Lad rabarberne afkøle. Gem lagen til servering.
Smelt smørret i en tykbundet gryde i ca. 2-3 minutter, til det bruner. Hæld smørret i en skål.
Bland mandelmel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en anden skål.
Lav en fordybning i midten, og hæld æggehviderne i fordybningen sammen med det brunede smør og fintrevet citronskal. Pisk det hele godt sammen.
Smør formene, læg evt. bagepapir i, og fyld dejen i formene.
Læg 2-3 stykker bagt rabarber på hver, og drys lidt sukker over. Bag kagerne i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.
Brug en kniv til at løsne kagerne i kanterne, lige når de er kommet ud af ovnen.
Lad kagerne afkøle helt på en bagerist. Servér kagerne med resten af rabarberne og lagen til.

Tip!

Server evt. 1 kugle vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. juli 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar