Rabarberkage

Denne lækre skærekage med rabarber kaldes også en sukkerbrødskage. Den smager godt, uanset hvordan rabarberne placeres, men vær gerne kreativ med mønsteret.

Rabarberkage
0-30 min.

(10)

3. februar 2022 af Camilla Zarah LawesFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Rabarberkage

rabarber
600 g
sukker
300 g
æg
6
blødt smør
300 g
vaniljestænger
1
hvedemel
300 g
bagepulver
3 tsk.
sukker til drys
1 dl
smør til formen

Udstyr

  • 1 bradepande, 30 x 40 cm

Sådan gør du

Rabarberkage

Rens rabarber, og skær dem i ca. 4 cm store stykker. Tænd ovnen på 190°.
Pisk sukker og æg sammen med en elpisker i en stor skål, så du får en lys og luftig masse. Pisk det bløde smør i.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i dejen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen fortsat virker let og luftig.
Smør bradepanden, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Læg rabarberstykkerne i et pænt mønster oven på kagen.
Drys sukker over, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gennembagt og let gylden på toppen.

Tip!

Rabarber indeholder masser af syre, så derfor skal de drysses med sukker, inden kagen sættes i ovnen. I stedet for rabarber kan du toppe kagen med andre typer frugt eller med friske bær – og i så fald kan du vælge helt at undlade at drysse sukker over, eller du kan spare på mængden.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Nem og lækker rabarberkage

Når de allerførste rabarber dukker op hos grønthandleren eller i køkkenhaven, er det for alvor blevet forår. Og hvad er bedre end at nyde de smukke røde stængler i en dejlig svampet rabarberkage.

Med denne opskrift får du en klassisk rabarberkage, som også kaldes en sukkerbrødskage - Gâteau Genoise på fransk. Den er enkel at lave og består af ganske få ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenskabene.

Rabarberkagen bliver dejlig svampet og saftig, hvis du sørger for at piske æg og sukker godt sammen. Den kan derfor sagtens holde sig frisk til dagen efter. Skal du have gæster, er rabarberkagen altså et godt valg, da du kan lave den klar dagen før, så du kun behøver at pynte den inden servering.

Servér rabarberkagen med cremefraiche eller en kugle vaniljeis, hvis det skal være ekstra festligt. Et drys sigtet flormelis, evt. spiselige blomster og letpisket flødeskum smager også dejligt til rabarberkage.

Skal du bage kage til mange, er rabarberkagen her perfekt. Den bages i en stor bradepande, og der bliver ca. 20 stykker kage i alt. Den er desuden nem at pakke ned og tage med tur — og så kan den spises med fingrene.

Flere tips til opskriften på rabarberkage

  • Både frosne og friske rabarber kan bruges til denne opskrift.
  • Rabarber indeholder masser af syre, så derfor skal de drysses med sukker, inden kagen sættes i ovnen.
  • Rabarberkagen smager skønt, uanset hvordan rabarberne placeres oven på kagen, men det ser smukt ud, hvis du lægger rabarberstykkerne i et flot mønster.
  • I stedet for rabarber kan du toppe kagen med andre typer frugt eller med friske bær, f.eks. æbler, æbler, hindbær eller blåbær.
  • Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, hvis den ikke skal spises samme dag.

Prøv også vores andre opskrifter på rabarberkage:

Rabarberkage med hvid chokolade

Rabarberkage med marcipan og marengs

Rabarberkage med crumble


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'