Rabarberkage med hvid chokolade og mandelmel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Mandelmel og hakket hvid chokolade giver en luksuriøs kage, som stadig er meget nem lige at røre sammen.
Ingredienser
Udstyr
en springform eller dyb tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og smør en springform eller tærteform grundigt med smør eller olie.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i dejen med en ske.
Rør cremefraiche og grofthakket hvid chokolade i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i den smurte form, og fordel den i et jævnt lag.
Rens rabarber, og skær dem i ca. 11 cm lange stænger. Flæk dem på langs, hvis de er meget tykke.
Læg rabarberstængerne oven på dejen i et strålemønster, og tryk dem let ned i dejen. Drys overfladen med et tyndt lag sukker.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt og flot gylden på toppen. Lad den køle af i formen oven på en rist.
Servér kagen lun eller kold med et drys sigtet flormelis og letpisket flødeskum til.
Tip!
I stedet for at skære rabarberne i tynde stænger og arrangere dem i en fint mønster kan du skære dem i små skiver, som herefter blot skal drysses ud over kagen i et jævnt og tæt lag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også vores klassiske opskrift på rabarberkage
Powered by Froala Editor