Citrontærte med marengslåg
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Den friske citrontærte er en klassiker fra det franske dessertkøkken, og det er helt forståeligt, for den smager himmelsk!
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 25 cm i diameter
alufolie
Sådan gør du
Rør smør, hvedemel og sukker sammen i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt vand, og rør videre i foodprocessoren, til dejen samler sig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så størrelsen passer til tærteformen.
Læg dejen i den smurte form, så den dækker bund og kanter, og prik huller i dejen med en gaffel. Fold stykker af alufolie omkring formens kant for at undgå, at dejen falder ned under bagningen.
Pisk majsmel og vand sammen i en gryde. Pisk sukker og citronsaft i.
Varm cremen op ved moderat varme, og rør i den hele tiden, til den begynder at tykne – det tager ca. 6 minutter. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommer og smør i cremen. Lad cremen afkøle.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker – tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskningen.
Smør citroncremen oven på tærtebunden i et jævnt lag. Fordel marengsmassen på midten af tærten.
Sæt tærten under grillen i ovnen i få minutter, til marengsen har fået lidt farve, men stadig er blød og luftig indeni.
Tip!
Citroner holder sig friske længe, hvis du lægger dem i en skål på køkkenbordet. Du kan også opbevare dem i en plastikpose i køleskabets svaleafdeling eller i et køligt rum – så kan de holde sig i flere uger. Citroner bør dog ikke opbevares ved temperaturer under 11-12°.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk