Citrontærte med marengslåg

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den friske citrontærte er en klassiker fra det franske dessertkøkken, og det er helt forståeligt, for den smager himmelsk!

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 25 cm i diameter
alufolie

Sådan gør du

Rør smør, hvedemel og sukker sammen i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt vand, og rør videre i foodprocessoren, til dejen samler sig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så størrelsen passer til tærteformen.
Læg dejen i den smurte form, så den dækker bund og kanter, og prik huller i dejen med en gaffel. Fold stykker af alufolie omkring formens kant for at undgå, at dejen falder ned under bagningen.
Pisk majsmel og vand sammen i en gryde. Pisk sukker og citronsaft i.
Varm cremen op ved moderat varme, og rør i den hele tiden, til den begynder at tykne – det tager ca. 6 minutter. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommer og smør i cremen. Lad cremen afkøle.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker – tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskningen.
Smør citroncremen oven på tærtebunden i et jævnt lag. Fordel marengsmassen på midten af tærten.
Sæt tærten under grillen i ovnen i få minutter, til marengsen har fået lidt farve, men stadig er blød og luftig indeni.

Tip!

Citroner holder sig friske længe, hvis du lægger dem i en skål på køkkenbordet. Du kan også opbevare dem i en plastikpose i køleskabets svaleafdeling eller i et køligt rum – så kan de holde sig i flere uger. Citroner bør dog ikke opbevares ved temperaturer under 11-12°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar