Rabarberkage med kokos
7. juli 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Når årets første rabarber endelig kigger frem, vil man bruge dem igen og igen i køkkenet. Her spiller de hovedrollen i en skøn skærekage med kokos, der passer perfekt sammen med en kop kaffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker.
Bland rabarber, ahornsirup og halvdelen af sukkeret i en skål.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pisk citronskal, kokosmel, bagepulver, æg, yoghurt, vaniljekorn, hvedemel, olivenolie og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris.
Rør halvdelen af rabarberne i dejen. Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen afkøle helt på en bagerist, før den tages ud af formen.
Tip!
Servér gerne kagen sammen med lidt cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk