Rabarberkage med kokos

7. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Når årets første rabarber endelig kigger frem, vil man bruge dem igen og igen i køkkenet. Her spiller de hovedrollen i en skøn skærekage med kokos, der passer perfekt sammen med en kop kaffe.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker.
Bland rabarber, ahornsirup og halvdelen af sukkeret i en skål.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pisk citronskal, kokosmel, bagepulver, æg, yoghurt, vaniljekorn, hvedemel, olivenolie og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris.
Rør halvdelen af rabarberne i dejen. Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir. Fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen afkøle helt på en bagerist, før den tages ud af formen.

Tip!

Servér gerne kagen sammen med lidt cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar