Rabarberkage med kokosmarengs

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Rabarberkage med kokosmarengs er en dejlig dessert, som du med stolthed kan servere for familie og venner.

Bemærk
Ovntid: 60-75 minutter

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberne, og skær dem i skrå stykker på ca. 3 cm. Læg dem i et ovnfast fad, og drys sukker over.
Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne møre i ovnen i 20-25 minutter. Rør endelig ikke i dem, da de så vil trevle. Afkøl rabarberkompotten.
Skru ovntemperaturen ned til 175°. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Læg marcipan, sukker, æg, vand, bagepulver og hvedemel i en blender eller foodprocessor, og blend til en jævn dej. Tilsæt det smeltede smør.
Fordel dejen i en smurt og sukkerdrysset springform. Bag kagebunden i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast. Lad kagen afkøle i formen.
Løsn kagebunden fra formen, men lad den blive i formen. Fordel rabarberkompotten ovenpå kagen.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, til massen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt kokosmelet i marengsen med en ske.
Fordel kokosmarengsen på toppen af kagen. Bag kagen færdig i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden. Lad kagen blive helt kold, inden den tages ud af formen og serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar