Pestosneglebrød med parmesan

Dette smukke brød af pestosnegle, som er vokset sammen under bagningen, er både godt som tilbehør til suppe og salat og på tapasbordet sammen med ost og charcuteri.

Bemærk: Hævetid i alt: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter.

Sådan gør du

Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og lad den køle af, til den er lun.
Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt æg, sukker, salt og oregano. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt godt, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket med et rent viskestykke.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant, der måler ca. 45 x 30 cm.
Smør pesto ud på dejen i et tyndt og jævnt lag. Drys hele overfladen med fintrevet parmesan.
Rul dejen sammen på den lange led som en roulade. Skær den ud i skiver i en passende størrelse.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel pestosneglene i formen med lidt afstand imellem. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad sneglene efterhæve i 45 minutter
Varm ovnen op til 200°. Pensl pestosneglene med sammenpisket æg, og bag dem i den forvarmede ovn i 10 minutter. Skru herefter ovntemperaturen ned til 180°, og bag pestosneglene i yderligere 15 minutter, til de er gennembagte.
Lad det færdigbagte pestosneglebrød køle af i formen i 5 minutter. Tag herefter brødet ud af formen, og lad det køle helt af på en rist.

Tip!

I stedet for at bruge pesto fra glas kan du lave den selv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth