Skorzonerrodsgratin med parmesan
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Skorzonnerrødder skal skylles og renses ekstra godt, men det er altid umagen værd – det er en stor delikatesse!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl skorzonerrødderne, og skræl dem. Kog dem møre i en gryde med saltet vand i ca. 10 minutter.
Kog piskefløden ind til det halve i en lille gryde sammen med pillede hele hvidløgsfed. Smag fløden til med salt og peber.
Riv parmesan, og skyl og hak persille. Fordel de kogte skorzonerrødder i et ovnfast fad, hæld den varme fløde over, og drys med parmesan og persille.
Gratinér rødderne under grillen i ovnen. De skal have 5-10 minutter.
Servér f.eks. retten sammen med en helt grøn salat med olie-eddike-dressing og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk