Fuldkornstærte med svampe og parmesan
27. december 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En hjemmebagt tærte behøver ikke at være en kaloriebombe. Her er der skruet lidt ned for smørret og op for grøntsagerne. Parmesanosten giver en virkelig god smag til den sprøde bund.
Bemærk
Bagetid: I alt 1 time. Hviletid, mørdej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det hurtigt ud i melet, så smørret forbliver koldt.
Riv parmesan, og bland det i dejen. Tilsæt isvand, og rør det i dejen med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand til dejen.
Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og har en tykkelse på 2-3 cm. Arbejd ikke for længe med den, da smørret ikke må blive for blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil løg, og skær dem i både. Pil og pres hvidløg.
Læg svampe, løg og hvidløg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og drys let med salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til svampene er gyldne og møre.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i tærteformen. Tryk kanterne fast på formen, og prik huller i bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Pisk æg, mælk, halvdelen af parmesanen, salt og peber sammen. Rør svampefyldet i æggemassen. Fordel blandingen på den forbagte tærtebund.
Skyl aspargesbroccoli, skær bunden af, og vend aspargesbroccoli med olie. Fordel dem over tærten, og drys med sidste halvdel af parmesanen.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast. Servér tærten straks, mens den er varm.
Tip!
Tærtebunden skal være sprød og porøs, og det kræver, at mørdejen ikke æltes for meget. Sørg for ikke at have for varme hænder, når du smuldrer smørret i melet,
og saml dejen hurtigt og let, så den blot netop hænger sammen. Stil dejen på køl, før den rulles ud med kagerullen, og stil den også gerne på køl, når den er lagt i formen, så den igen bliver helt kold, før den sættes ind i den varme ovn.
og saml dejen hurtigt og let, så den blot netop hænger sammen. Stil dejen på køl, før den rulles ud med kagerullen, og stil den også gerne på køl, når den er lagt i formen, så den igen bliver helt kold, før den sættes ind i den varme ovn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk