Kartoffelgratin med parmesan
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Maria Petersen
Luftig kartoffelgratin med parmesan, der giver en dejlig ostesmag. Servér som tilbehør til stegt kød eller som let hovedret ledsaget af brød og grøn salat.
Ingredienser
Udstyr
fire små gratinforme (eller 1 stor ovnfast skål)
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser, eller mos dem med en gaffel. Lad mosen dampe lidt af.
Tænd ovnen på 200°.
Vend æggene i den lune kartoffelmos 1 ad gangen. Riv parmesanosten, vend den godt sammen med kartoffelmosen, og smag til med salt og peber.
Smør gratinformene med smør, og drys dem indvendigt med rasp.
Fordel kartoffelmosen i formene, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde på toppen.
Tip!
Halvdelen af kartoflerne kan erstattes med knoldselleri, jordskokker eller pastinakker. Du kan også vælge at lave mosen udelukkende med rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Blomkålsgratin med sprød top
Powered by Froala Editor