Pizzasnegle
29. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Pizzasnegle er et hit hos både børn og voksne. Her får du en nem grundopskrift, der er fyldt med tomatsauce og ost. Bestem selv, om du også ønsker skinke, pepperoni eller noget helt tredje i dine pizzasnegle.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie, sukker, salt og grahamsmel, og rør det sammen.
Tilsæt hvedemel og blødt smør, og ælt dejen grundigt sammen i 7-8 minutter, til den er glat og smidig og gerne en lille smule klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Vend dejen ud på et let olieret bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant, der måler ca. 50 x 30 cm.
Smør et tyndt lag tomatsauce ud på dejen, drys med revet ost, og krydr med oregano, rosmarin, salt og peber. Rul dejen sammen til en roulade fra den lange led, og skær rouladen i 15 lige tykke snegle.
Fordel pizzasneglene på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem til med et viskestykke, og lad den efterhæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl pizzasneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.
Tip!
Pizzasneglene er fryseegnede og nemme at tage op og snuppe med i madpakken. Det er ikke nødvendigt at tø pizzasneglene op, før du lægger dem i madpakken. De frosne snegle holder madpakken kølig og når sagtens at tø op før frokosttid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk