Pizzasnegle

13. december 2021 af .

Foto: Carina Krüger

Pizzasnegle er et sikkert hit i familien til både madpakke og picnic. Disse er saftige og fulde af smag, og så er de samtidig nemme og hurtige at bage.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær ud i vandet. Skræl og riv gulerødder, og rør dem i dejen sammen med olie, salt og grahamsmel.
Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud til en 1 cm tyk firkant på et meldrysset bord, og fordel tomatsaucen over dejen.
Bland skinke, ost og oregano, og fordel blandingen over dejen.
Rul dejen sammen til en roulade, og skær den i 2 cm tykke skiver.
Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 18 minutter, til de er gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til de bedste pizzasnegle

Pizzasnegle smager skønt, og de er helt geniale i madpakken, på picnic eller bare til eftermiddagssulten. Herunder har vi samlet vores bedste tips til opskriften ovenover.

Grove pizzasnegle

I opskriften ovenover laves en grov dej til pizzasneglene, hvor 20 % af melet består af groft mel. Her er der brugt grahamsmel, men du kan også bruge rugmel, fuldkornshvedemel eller noget andet groft mel. Vil du have endnu grovere pizzasnegle, kan du tilsætte lidt mere grahamsmel. Tilsæt dog maks. 50 % af den samlede mængde mel, – dvs. 250 groft mel og 250 g hvedemel – ellers risikerer du, at dejen bliver kedelig og kompakt.

Pizzasnegle med hvedemel

Vil du i hellere have pizzasnegle lavet udelukkende på hvedemel, kan du sagtens erstatte de 100 g grahamsmel med hvedemel. Du kan også bage pizzasnegle med manitobamel, pizzamel eller andet hvedemel med højt glutenindhold – det giver luftige og lækre pizzasnegle.

Pizzasnegle med færdigdej

Skal det gå ekstra stærkt, kan du ty til færdigkøbt, fersk pizzadej. Så kan du lave pizzasnegle på ganske kort tid, spring direkte til trin 3 i opskriften. Den hjemmelavede variant smager dog bedre, men det andet kan sagtens gå an, hvis du vil spare tid.

Pizzasnegle fyld

I denne opskrift er pizzasneglende fyldt med tomatsauce, skinkestrimler og revet mozzarella. Du kan variere fyldet ligesom du vil. Har du mere lyst til pepperoni, oksekød, bacon eller parmaskinke? Du kan også skifte tomatsaucen ud med pesto eller mascarpone. Osten kan også være cheddar, havarti eller hvad du nu har lyst til.

Se også: Nem opskrift på pizzasauce

Sunde pizzasnegle

Hvad er sunde pizzasnegle overhovedet? Efter vores optik findes der ikke sunde eller usunde fødevarer – det handler derimod om mængder. Du kan sagtens spise pizzasnegle uden at være usund, så længe det ikke er det eneste, du spiser. Hvis du leder efter grovere pizzasnegle, kan du læse mere længere oppe. 

Frys pizzasnegle

Lav endelig en ordentlig portion pizzasnegle, for de er så gode at have liggende i fryseren. Du kan nemt tage en frossen pizzasnegl op, og så vil den være klar til frokost. Du kan også lune de frosne pizzasnegle i ovnen. Undgå at varme dem i mikroovnen, da dejen bliver sej og blød.

Se også: Klassisk opskrift på pølsehorn

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar