Polentagrød med parmesan
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Polenta er italiensk majsgrød, som er et lækkert alternativ til kartoffelmos. Almindelig polenta skal koge 50 minutter, men instant polenta er klar på 5 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og salt i kog i en gryde. Træk gryden fra blusset, og drys polenta i lidt efter lidt under konstant piskning.
Stil gryden tilbage på blusset, og skru ned til lav varme. Skift piskeriset ud med en ske, og rør grundigt i grøden.
Lad grøden koge stille og roligt under låg i 5 minutter, så den bare står og bobler lidt. Rør af og til, så den ikke brænder på i bunden. Tilsæt parmesan, og smag evt. til med mere salt.
Servér straks som tilbehør til chili con carne, osso buco, bolognesesauce, tomatsauce, kraftige gryderetter eller braiserede retter med alle slags kød og masser af sauce.
Tip!
Lav dobbeltportion af polentaen, og gem halvdelen i en beholder i køleskabet i op til 3 dage. Så kan du skære skiver af den, som du steger på en pande og serverer som stegt polenta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk