Oksemørbrad med syltede skalotteløg og nye kartofler med urter

En god oksemørbrad går man aldrig fejl af, og de syltede løg er nyt og spændende tilbehør.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog balsamico op med honning og rosmarin, og lad lagen koge i 2 minutter.
Skru ned for varmen, tilsæt løg, og lad simre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som tynd sirup. Afkøl helt.
Steg mørbraden på alle sider i lidt smør på en meget varm pande. Tag den fra varmen, og krydr godt med salt og peber.
Steg den færdig i en 180º varm ovn i 25-30 minutter. Lad mørbraden hvile i ca. 5 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og sæt gryden tilbage på blusset. Vend smør i kartoflerne, og lad det smelte. Anret kartoflerne på et fad, og drys med hakkede krydderurter, salt og peber.
Skyl og tør babyspinaten, og vend den med de syltede løg.
Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, og server med kartofler og syltede løg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth