Oksemørbrad med hvide asparges, aspargesbroccoli og nye kartofler

Hold fast ved hovedet, og skræl nedefter, når du skræller hvide asparges. Hovedet skal ikke skrælles.

Oksemørbrad med hvide asparges, aspargesbroccoli og nye kartofler
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
oksemørbrad
800 g
rapsolie til stegning
2 spsk.
frisk rosmarin
2 stilke
salt
peber

Hvide asparges og aspargesbroccoli

hvide asparges
8
aspargesbroccoli (svarende til 8 stk.)
35 g
rapsolie til stegning
1 spsk.
salt
peber

Kryddersmør

bredbladet persille
4 stilke
blødt smør
125 g
hvidløg
1 fed

Tilbehør

nye kartofler
600 g
bananskalotteløg
2
bredbladet persille
½ håndfulde

Sådan gør du

Brun kødet godt af på alle sider i olie på en pande. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Sæt mørbraden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden den skæres i tykke bøffer.

Tilbehør

Skrub kartofler, og kog dem møre i saltet vand.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen groft. Bland løg, kartofler og persille.

Hvide asparges og aspargesbroccoli

Skræl hvide asparges med en tyndskræller, og knæk den nederste, lidt træede ende af.
Kog dem i saltet vand i 2 minutter, og skyl dem i koldt vand.
Skyl aspargesbroccoli, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber, og anret sammen med hvide asparges.

Kryddersmør

Skyl persillen, og hak den groft. Rør den med smør og knust hvidløg.
Fordel en skefuld kryddersmør på hver bøf, og servér sammen med kartofler, asparges og aspargesbroccoli.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'