Oksemørbrad med hvide asparges, aspargesbroccoli og nye kartofler
Hold fast ved hovedet, og skræl nedefter, når du skræller hvide asparges. Hovedet skal ikke skrælles.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- oksemørbrad
- 800 g
- rapsolie til stegning
- 2 spsk.
- frisk rosmarin
- 2 stilke
- salt
- peber
Hvide asparges og aspargesbroccoli
- hvide asparges
- 8
- aspargesbroccoli (svarende til 8 stk.)
- 35 g
- rapsolie til stegning
- 1 spsk.
- salt
- peber
Kryddersmør
- bredbladet persille
- 4 stilke
- blødt smør
- 125 g
- hvidløg
- 1 fed
Tilbehør
- nye kartofler
- 600 g
- bananskalotteløg
- 2
- bredbladet persille
- ½ håndfulde
Sådan gør du
Brun kødet godt af på alle sider i olie på en pande. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Sæt mørbraden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden den skæres i tykke bøffer.
Tilbehør
Skrub kartofler, og kog dem møre i saltet vand.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen groft. Bland løg, kartofler og persille.
Hvide asparges og aspargesbroccoli
Skræl hvide asparges med en tyndskræller, og knæk den nederste, lidt træede ende af.
Kog dem i saltet vand i 2 minutter, og skyl dem i koldt vand.
Skyl aspargesbroccoli, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter. Krydr med salt og peber, og anret sammen med hvide asparges.
Kryddersmør
Skyl persillen, og hak den groft. Rør den med smør og knust hvidløg.
Fordel en skefuld kryddersmør på hver bøf, og servér sammen med kartofler, asparges og aspargesbroccoli.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner