Syltede tomater med skalotteløg og krydderurter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når man sylter tomater, er det nærmest som at putte sommeren på glas, fordi bagningen intensiverer tomatsmagen. De syltede tomater kan holde sig en uges tid på køl og smager fantastisk i salater, på pizza og som tilbehør til fisk og kød.
Bemærk
Bagetid: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100º. Skyl daddeltomaterne, og skær dem i halve. Pil skalotteløg og hvidløgsfed, og hak begge dele fint.
Bland daddeltomaterne med de hakkede løg i en skål. Hak rosmarin, timian og oregano fint. Vend tomaterne med de hakkede krydderurter og ⅕ af olien.
Fordel tomatblandingen i en bradepande eller i et stort, ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 3 timer.
Hæld de syltede tomater i et stort patentglas, og hæld olivenolie over, til det dækker. Opbevar glasset i køleskabet.
Tip!
Kan du ikke få fat i daddeltomater, kan du bruge en anden type små tomater, fx cherry- eller flasketomater.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk